Simona Dumitrescu este prima româncă care a participat la Maratonul de la Polul Nord, intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai nordic maraton din lume. A reușit să câștige locul 2 și medalia de argint si se va întoarce astăzi în țară pe Aeroportul Otopeni.

A trebuit să alerge integral pe calotă glaciară pe o suprafață de 42.195 de kilometri, la temperaturi cuprinse între -15 și -30 de grade Celsius. A reușit să termine cursa în 6 ore, 35 de minute și 41 de secunde.

Locul 1 a fost câștigat de Frederique Laurent din Franța, care a parcurs această distanță într-un timp mai scurt cu aproximativ 15 minute. Performanța este cu atât mai mare pentru româncă deoarece a reușit să întreacă o participantă la JO din Beijing, câștigătoare a numeroase maratoane și deținătoarea unor recorduri naționale și internaționale. E vorba de Kit Ching Yiu, care a terminat pe locul 3.

Simona Dumitrescu este membră a Catena Racing Club. ”Sunt foarte mândră că steagurile României şi Catena Racing Team au fluturat în cel mai nordic loc al Planetei, la exact 90° latitudine nordică, deasupra lumii! Mulţumesc tuturor colegilor şi prietenilor care m-au susţinut de atâta timp, mulţumesc pentru gândurile frumoase, urările şi încurajările primite de pretutindeni, din partea atâtor oameni, mulţumesc pentru încrederea acordată şi îndeplinirea acestui vis!”, a spus aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here