Potrivit unei statistici Eurostat, numărul copiilor care s-au născut în Uniunea Europeană din părinți necăsătoriți a crescut foarte mult în ultimii ani.

Acest lucru arată faptul că europenii nu mai pun preț atât de mult pe căsătorie, așa cum puneau în trecut. Pentru mulți dintre ei este mult mai important ca cei aflați într-un cuplu să se înțeleagă.

Numărul de nașteri în afara căsătoriei a crescut în toate statele membre ale Uniunii Europene, începând cu anii 2000. Cifrele arată că 40% dintre cele 5,1 milioane de nașteri, câte au fost înregistrate în UE în 2016, au avut loc în afara căsătoriei.

Cel mai mare procent s-a înregistrat în Franța (59,7% nașteri în afara căsătoriei). Bulgaria și Slovenia, completează podiumul cu procente apropiate.

Estonia, Suedia, Danemarca, Portugalia și Tările de Jos fac parte din rândul țărilor în care nașterile din afara căsătoriei au fost mai multe decât cele din căsătorie.

Grafica de mai sus este bazată pe statisticile Eurostat. În 2016, în România, nașterile din afara căsătoriei au reprezentat puțin peste 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here